Informatikai infrastruktúra fejlesztés a Duna-menti Közoktatási Társulás intézményeiben

Dunapataj Nagyközség Önkormányzata eredményesen pályázott a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program – A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése című felhívására.

A TIOP-1.1.1-07/1-2008-0644 számú „Informatikai infrastruktúrafejlesztés a Duna –menti Közoktatási Társulás Intézményeiben projekt” keretében 31.144.160 Ft értékben valósul meg informatikai fejlesztés.

A projekt végrehajtásában részt vevő szervezet:

  • Duna-menti Közoktatási Társulás Óvodája, Általános- és Művészeti Iskolája Dunapataj
  • Duna-menti Közoktatási Társulás Általános Iskola Ordas
  • Duna-menti Közoktatási Társulás Általános Iskola Géderlak

A pályázat alapvető célja a tanulás megalapozását szolgáló képességek fejlesztése és kompetencia alapú oktatás elterjesztése a magyar közoktatási rendszerben, ami közvetve hozzájárul a foglalkoztatási helyzet javításához.

Az intézményekben, a TÁMOP módszertani és tartalmi fejlesztéseinek disszeminációját támogató infrastruktúrafejlesztésre volt szükség, ami biztosítja az eszközök által elérhető hozzáférést a fejlesztési eredményekhez.

A konstrukció közvetlen célja az élethosszig tartó tanulás kulcskompetenciáinak fejlesztéséhez szükséges, egyenlő hozzáférést biztosító IKT infrastruktúra megteremtése,

a közoktatási intézmények számítógép állományának korszerűsítése a pedagógiai feladatok igényeinek megfelelő infrastruktúra kialakítása érdekében.

A konstrukció közvetlenül hozzá járul az IKT-val támogatott oktatási környezet bevezetéséhez és elterjesztéséhez a közoktatásban, amely egyéni és egyedileg szervezett csoportos tanulási folyamatra helyeződik, és amely még hatékonyabban támogatja az egyéni tanulás képességének és a kooperatív technikáknak a fejlesztését.

Továbbá a konstrukció hozzájárul a digitális oktatási tartalmak integrálásához a

kompetenciafejlesztő oktatásban, az elektronikus mérés-értékelés, valamint az oktatási adminisztráció elterjesztéséhez.

Jelen projekt keretében az alábbi eszközök kerülnek beszerzésre 31.144.160 Ft értékben :

 

Intézményibeszerzés Iskolai PC Szavazó csomag Tantermi csomag Tantermi csomaghoz oktatás WIFI csomag Alkalmazás szerver Szerver szoftver
Összesen: 46 3 18 4 4 1 1

 

Jelen pályázati kiírás forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Köztársaság költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

Vélemény, hozzászólás?