Természettudományi laboratóriumi órákon vesznek részt a pataji diákok

A kalocsai Szt. István Gimnázium több iskola konzorciumában – többek között a dunapataji általános iskolával- pályázatot nyert: A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítására a közoktatásban (Öveges program).

A támogatás mértéke  316.611.014 Ft volt, melynek keretében a gimnáziumban Öveges labor kialakítására került sor.

A labor megfelel a XXI. századi oktatás feltételeinek, interaktív táblával, önálló kísérletezési lehetőséggel. A diákok betekintést nyerhetnek a különböző természeti és mesterséges folyamatok megfigyelésébe kémiai, biológiai és fizikai kísérletek bemutatásával. Befogadó képessége és kialakítása lehetővé teszi, hogy egyszerre két osztály hallgasson valamilyen természettudományos tárgyat, önállóan oldjon meg kísérleti feladatokat.

Tanulóink időszakos rendszerességgel látogatják a gimnázium laborját. A 8. a és 8. b tanulók már átélhették a szabad kísérletezés és megtapasztalás  érzését, a 7. a  és 7. b    osztály áprilisban vesz részt órákon.

A projektben a gyermekek munkáját Nagyné Szakács Klára tanárnő segíti, aki maga is a gimnázium egykori tanulója volt. A projekt biztosítja a tanárnő továbbképzését is, így a kétszer 60 órás képzésen a labormunka és a projektmódszer ismérveit fogja elsajátítani.

Ezzel az új lehetőséggel diákjaink közelebb kerülhetnek a természettudományos tárgyak gyakorlati megismeréséhez.

Kovács Emőke

                                                                                                pályázati felelős

Vélemény, hozzászólás?